Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  | 
  3. Investeren
  4.  | Minder belasting betalen over uw spaargeld

Minder belasting betalen over uw spaargeld

Door de huidige lage rente betaalt u mogelijk meer belasting over spaargeld dan u spaarrente ontvangt. Wilt u geld besparen en minder belasting betalen over uw vermogen, dan is een Spaar BV misschien iets voor u.

Een Spaar BV wordt gebruikt om tot een reëlere belastingdruk op spaargeld te komen. Wanneer u uw vermogen (het gedeelte boven de vermogensvrijstelling) onderbrengt in een BV, hevelt u in feite uw spaargeld over van box 3 naar box 2. En voor box 2 gelden andere tarieven en regels dan voor box 3.  Wanneer u uw spaargeld naar een BV overbrengt, betaalt u geen vermogensbelasting meer alleen over de ontvangen rente. Aangezien de rente nagenoeg nihil is betaald u geen belasting.

Voordelen Spaar BV

Voordeel van uw vermogen onderbrengen in een BV is dat u belasting betaalt over het werkelijk rendement van uw vermogen en niet over een vast percentage van uw vermogen (het zogenaamde fictief rendement).

Verlagen eigen bijdrage ziektekosten

Een bijkomend voordeel van de Spaargeld BV zou kunnen zijn het verlagen van de eigen bijdrage ziektekosten. Wanneer u een eigen bijdrage in ziektekosten betaalt, berekent het CAK deze op basis van uw vermogen. Wanneer u uw spaargeld van box 3 overbrengt naar een Spaargeld BV in box 2, kunt u uw eigen bijdrage mogelijk verminderen of volledig laten vervallen.

Nadelen van een BV zijn de oprichtingskosten en de jaarlijks terugkerende administratiekosten. Jaarlijks zijn administratieve handelingen en een belastingaangifte nodig.

Voor wie is een Spaar BV geschikt

Vanwege de oprichtingskosten en de jaarlijks terugkerende administratiekosten (jaarrekening en aangifte vennootschapsbelasting) wordt een BV een interessante optie vanaf een vermogen van 300.000 euro

Wilt u meer weten vul dan het aanvraagformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij gaan een stap verder dan anderen, we denken graag met u mee en delen onze ideeën en expertise. Wij kijken hoe we financieringen wel kunnen regelen!

Aanvraagformulier Investeren en Minder belasting betalen over uw spaargeld
Vul uw emailadres in zodat we kunnen reageren.