1. Home
  2.  » 
  3. Particuliere hypotheek
  4.  » Volgende woning kopen

Volgende woning kopen

Tijd voor de volgende stap in je wooncarrière? Of toe aan een tweede (of derde…) woning?

Bij een volgende woning kopen komt meer kijken dan bij een eerste woning. Er zijn meer factoren die invloed hebben op wat je aankoopmogelijkheden zijn. Zo is naast je inkomen nu en in de toekomst, ook de waarde van je huidige woning en je huidige financiering op je woning belangrijk. Je krijgt te maken met fiscale regelgeving zoals de bijleenregeling. Voordat je een woning gaat zoeken en kopen is een grondige financiële voorbereiding dan ook een must.

Bijleenregeling

In het kort: om hypotheekrenteaftrek te houden of krijgen moet de overwaarde van de oude woning in de financieringsopzet van de nieuwe woning ingebracht worden. Is hypotheekrenteaftrek minder belangrijk of is het voordeel van de aftrek beperkt? Dan kun je er ook voor kiezen om de overwaarde niet in te brengen. Onze hypotheekadviseurs kunnen de voor- en nadelen je prima uitleggen en voorrekenen en helpen je hierin een verantwoorde keuze te maken.

Aflossen of aflossingsvrij?

De norm voor de hypotheekrenteaftrek voor financieringen afgesloten vanaf 2013 is aflossen in een vast schema in maximaal 30 jaar. Had je voor die tijd al een financiering dan geldt er nog een overgangsrecht en mag je het bestaande aflossingsvrije deel onder voorwaarden met hypotheekrenteaftrek behouden. Maar ook een nieuwe financiering mag aflossingsvrij zijn, alleen is er dan geen hypotheekrenteaftrek mogelijk. Wat in jouw situatie het beste past, bespreekt onze hypotheekadviseur met je in een persoonlijk gesprek.

Oude woning verkopen. Of verhuren?

Verhuren zal misschien niet je eerste gedachte zijn, maar kan in bepaalde situaties een goede oplossing zijn. Ook bij verhuren krijg je te maken met de bijleenregeling, maar niet met de verhoogde overdrachtsbelasting voor beleggers. Je oude hypotheek moet omgezet worden naar een verhuurhypotheek.

Verkopen is in de meeste situaties financieel het beste. Voordat je financieel advies inroept is het goed om te weten wat de verwachte opbrengst van de woning is. De overwaarde van je woning is belangrijk om te bepalen hoeveel je kunt financieren op je nieuwe woning.

Tweede woning of beleggingsobject kopen?

Voor een tweede woning of een woning voor belegging gelden andere regels dan voor de eigen woning. Je kan een hypotheek nemen op de nieuwe woning, maar een tweede hypotheek op de eigen woning zou ook een oplossing kunnen zijn. Wil je meer weten neem contact op met FiFin Hypotheken & Verzekeringen om je mogelijkheden te bespreken.

Voor particuliere woning Hypotheken werkt Wij Financieren samen met FiFin Hypotheken & Verzekeringen

Wij Financieren werkt samen met FiFin Hypotheken & Verzekeringen. Zij hebben een enorme ervaring op het gebied van hypotheken voor zowel woningen, appartementen, studentenhuisvesting en recreatiewoningen.

Meer weten?

Maak een afspraak met Fifin@wijfinancieren.nl of vul het onderstaande contactformulier in. Een gesprek kan op ons kantoor aan de Albert Joachimikade 33 H in Goes, maar ook online.